Paket med spätta, örtig potatis & sparris



INGREDIENSER:
ca 800 g potatis
Sås:
2,5 dl yoghurt
1 tsk dragon
1 msk dijon
2 krm flingsalt
aluminiumfolie
ca 500 g spätta
0,25 solovitlök
1 tsk flingsalt
2 krm vitpeppar
2 msk smör
0,5 rödlök
1 knippe sparris
3 krm timjan
2 msk smör
1 tsk flingsalt
1 ask körsbärstomater
0,5
gurka
GÖR SÅ HÄR:
1. Koka potatisen så att den nästan är helt klar. Förbered foliepaketen och gör såsen.
2. Rör ihop yoghurt med dragon, dijon och salt.
3. Dra ut tre stora ark folie. Ett till fisken och två till potatisen.
4. Rulla ihop spättan och lägg den på ett av arken. Pressa på skalad vitlök och krydda med salt och peppar. Lägg på hälften av körsbärstomaterna. Klicka på smör. Tryck ihop kanterna på paketet.

5. Skala och skiva löken. Fördela den förkokta potatisen på de två foliearken. Fördela sedan lök, sparris, timjan, smör och salt jämnt fördelat mel-lan arken.
6. Grilla allt på svag värme i 8-10 minuter tills fisken är genombakad.
7. Servera med körsbärstomater, tärnad gurka och sås.

Tips!
 
Om du inte vill grilla din potatis kan du göra en potatissallad istället.

 Health and life
Health and life

Previous
Next Post »