Marinerad kycklingfilé, het ljummen kålsallad med lime och ingefära



GÖR SÅ HÄR:
1. Riv av skalet från limen och spara till kålsal-laden. Skär kycklingfilén i tunna skivor. Blanda olja, hackad chili, limesaft, honung och soja. Lägg i kycklingen och låt den marinera i ca 30 min.
2. Strimla kålen, skala och strimla löken. Fin-hacka chilin. Lägg allt på ett ark med folie. Skala och riv på vitlök, krydda med ingefära. Salta och klicka på smör. Låt ligga tills det är dags att grilla.
3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
4. Gör såsen. Rör ihop soja, honung, sweet chili och riven vitlök.
5. Grilla kålen och kycklingen. Kålen tar ca 10-15 på grillen. Den ska fortfarande vara lätt krispig när du äter den. Kycklingen behöver bara ett par minuter per sida. När kålen är klar, strö över rivet limeskal.
6. Servera.
Tips!
Har du tid att låta kycklingen marinera längre så gör gärna det. Då blir den ännu mörare och finare

INGREDIENSER:
1 lime, saften
ca 600 g kycklingfilé
3 msk raps/matolja
0,25 röd chili
2 msk honung
1 msk japansk soja
Kålsallad:
ca 300 g vitkål
0,5 rödlök
0,25 röd chili
1 ark aluminiumfolie
0,25 solovitlök
2 krm torkad ingefära
1 tsk flingsalt
2-3 msk smör
1 pkt nudlar
Sås :
3/4 dl japansk soja
1 tsk honung
1 msk sweet chili
0,25 solovit

 Health and life
Health and life

Previous
Next Post »