Kryddig kotlett med bulgursallad och rödlökschuteny



GÖR SÅ HÄR:
1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
2. Skär köttet i skivor. Blanda samman svartpep-par, salt, cayenne, paprikapulver och timjan. Klappa in i köttet. Låt ligga tills det är dags att grilla.
3. Gör chutney. Skala och skiva rödlöken tunt. Stek lök och sambal oelek i olivolja tills löken mjuknar utan att få färg. Tillsätt balsamvinäger och socker. Låt sjuda i ca 15 minuter. Smaka av med salt.
4. Grilla köttet.
5. Hacka sönder spenaten lite grann, hacka tomater och gurka. Blanda allt en skål, rör i kokt bulgur.
6. Servera.

Tips!
Chutneyn håller ett tag om du häller den i en rengjord burk. Det är bra att ta fram köttet en liten stund innan du ska äta det, alltså temperera köttet. Då får du bra kontroll vid grilltillfället och du behöver inte vara orolig för att köttet inte ska bli riktigt klart.

INGREDIENSER:
4 port bulgur
ca 600 g kotlett
3 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk flingsalt
2 krm cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad timjan
Rödlökschutney:
2 rödlökar
2 krm sambal oelek
2 msk olivolja
0,5 dl balsamvinäger
0,5 dl strösocker
salt
70 g spenat
2 tomater
0,5 gurka

 Health and life
Health and life

Previous
Next Post »